Pekant Oy - raskaan kaluston korjaamo, varaosat ja katsastus.
27.05.
8 vinkkiä raskaan kaluston kesähuoltoon – lataa ilmainen opas!

Tarkista itse, säästät — Lataa kesähuoltamisen opas! Oppaan lataaminen ei maksa mitään, etkä sitoudu mihinkään. Toimiva kalusto ja turvallisuus on yhteinen asia.

Lataa raksnaan kaluston kesähuolto opas!

Ilmastoinnin toiminta heikkenee huomaamatta ajan ja ajojen myötä. Kesällä ajaminen on mukavampaa, kun ilmastointi toimii, eikä auto tunnu tukalalta tai tuoksahda omituiselta.

Takalaitanostimen öljymäärän tarkastus kannattaa
suorittaa nostimen ollessa ala-asennossa. Näin
sylintereissä oleva öljy palaa säiliöön, ja määrä
voidaan tarkastaa.

Säiliö tulisi olla lähes täynnä, pieni ilmatila pitää silti jäädä. Tarkasta myös miltä öljyn väri näyttää. Öljyn sekaan pääsee usein ajan saatossa vettä, ja silloin öljy on suositeltavaa vaihtaa ja järjestelmä huuhdella uudella öljyllä.

Urasyvyydet: Takalaitanostimen öljymäärän tarkastus kannattaa suorittaa nostimen ollessa ala-asennossa. Näin sylintereissä oleva öljy palaa säiliöön, ja määrä voidaan tarkastaa.

09.05.
Pekant Oy ostaa Oulun Jarruhuolto Oy:n koko osakekannan

Oululainen raskaan ajoneuvokaluston huolto-, korjaus-, katsastus- sekä varaosapalveluja tuottava Pekant Oy on ostanut Oulun Jarruhuolto Oy:n koko osakekannan 8.5.2020 päivätyllä kauppakirjalla. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista. Yrityskaupan tarkoituksena on tukea jo olemassa olevia ja kattavia huolto- ja korjauspalveluja hyödyntämällä Oulun Jarruhuollon erikoisosaamista erityisesti säiliöautojen ja säiliöiden tarkastuksissa. Yritykset eivät fuusioidu, joten yrityskaupan myötä Oulun Jarruhuollon toiminta jatkuu edelleen itsenäisenä yhtiönä nykyisissä toimitiloissa Kuutamotie 5:ssä.

Vahva sijoitus tulevaisuuteen

Yrityskaupan seurauksena asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempi palvelu Oulun talousalueella. Asiakkaille tämä merkitsee käytännössä huoltojen ja korjauksien osalta nopeampaa saatavuutta sekä palveluvalikoiman laajentumista entisestään. Pekantin tavoitteena on olla markkinajohtaja ja asiakkaidensa ensisijainen valinta raskaiden ajoneuvojen korjaamo- ja varaosatarpeissa.

Pekant Oy:n toimitusjohtaja Leo Juutinen kommentoi yrityskauppaa seuraavasti: ” Koronapandemiasta ja sen luomasta epävarmuudesta huolimatta päätimme investoida voimakkaasti tulevaisuuteen. Pekantin perustamisesta vuonna 2006 lähtien yhtiömme missiona on ollut pitää asiakkaidemme pyörät pyörimässä ja kaluston liikenteessä, tienaamassa omistajalleen. Tämä yrityskauppa tukee strategiaamme monipuolisesta palveluvalikoimasta ja asiakkaan kaluston kerralla kuntoon saattamisesta. Haluamme jatkaa yhteiskunnallisestikin merkittävää yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa sekä pitää työpaikat täällä Oulussa. Eeron siirtyessä ansaitulle eläkkeelle me tulemme jatkamaan hänen hyvää työtään ja parannamme omia palveluitamme entisestään.”

Tuloksena on asiakkaita hyödyttävä yrityskauppa

Oulun Jarruhuolto on profiloitunut vahvaksi säiliöpuolen jälkimarkkinoiden osaajaksi Pohjois-Pohjanmaalla. Koeponnistuksia eli säiliötarkastuksia tehdään niin kuljetus- kuin konttikalustoonkin.

”Oulun Jarruhuollon henkilökunnan vahva osaaminen etenkin säiliöiden ja säiliöautojen puolelta auttaa meitä kohti tavoitettamme olla alamme johtava ja monipuolisin toimija Suomessa. Saimme lisäksi joukkoomme aivan huippuosaajan, kun Jari Kolehmainen liittyy Oulun Jarruhuollon vahvuuteen Nordic Tank Oy:stä. Jarilla on erittäin merkittävä kokemus raskaan kaluston metalli- ja säiliöpuolelta sekä päällirakentamisesta. Jari on oikea hitsauspuolen raskassarjalainen ja parempaa miestä emme olisi tähän pestiin voineet saada! Hän tulee vastaamaan Oulun Jarruhuollon kenttätyöstä eli koko korjaamoliiketoiminnasta.”

Oulun Jarruhuolto Oy:n eläkkeelle siirtyvä perustaja Eero Sutinen on tyytyväinen kaupan syntyyn: ”Haluan kiittää kaikkia asiakkaitani luottamuksesta ja uskollisuudesta toimintaamme vuosien ajan. Uskon entisen yritykseni jäävän osaaviin ja luotettaviin käsiin!”

Pekant Oy kuuluu valtakunnalliseen Raskassarja-ketjuun. Raskassarja on Suomen suurin vapaan raskaan kaluston varaosakaupan myymäläketju, joka koostuu itsenäisistä yrityksistä 17 eri paikkakunnalla. Raskassarja tarjoaa kattavasti raskaan kaluston varaosia kaikkiin automerkkeihin. Monimerkkikorjaamot huolehtivat niin määräaikaishuolloista kuin suuremmista korjaus-, rakennus- ja varustelutöistäkin. Pekantilla on korjaamo ja varasosamyymälä Oulun lisäksi Liedossa.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Leo Juutinen, p. 0400 324 551

Hallituksen puheenjohtaja Pekka Juutinen, p. 0400 681 250

Eero Sutinen, p. 040 646 9333

20.04.
Korota ajoneuvosi päästöluokkaa Proventia NOxBUSTER®-järjestelmällä jopa EURO 6 -tasolle saakka!

Päivitä ajoneuvosi puhtaammaksi päästöluokkaa korottamalla

Mikäli tavoittelet päästöjen puhdistusta ja korkeampaa päästöluokkaa, vaihtoehtoja sinulla on kaksi: kaluston uusiminen tai pakokaasun puhdistimen jälkiasennus olemassa olevaan kalustoon. Lopputulos on sama, mutta jälkiasennus on kustannuksiltaan huomattavasti edullisempi. Yhden uuden ajoneuvon hinnalla voidaan päivittää noin 20 bussin pakokaasujärjestelmät. Nykyaikaisen pakokaasun puhdistimen asentaminen sallii ajoneuvon käytön kotimaisissa julkisen sektorin kuljetushankinnoissa.

Mikä on NOxBUSTER®-järjestelmä?

Proventia NOxBUSTER® DPF+SCR on EURO 1-EEV -luokan busseihin, kuorma-autoihin, aura-autoihin soveltuva toimintavarma, hyväksytty puhdistin, jonka avulla saadaan päästöt kuriin kustannustehokkaasti aina Euro 6 -tasolle saakka. Proventian NOxBUSTER® -puhdistin sisältää SCR-järjestelmän (selective catalytic reduction), jonka avulla typenoksidit (NOx) voidaan vähentää minimiin.

Suomen olosuhteisiin kehitetty pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmä

SCR järjestelmä käyttää AdBlue® -liuosta ja katalyyttiä typenoksidien vähentämiseksi. NOxBUSTER® -järjestelmään voidaan integroida myös hiukkassuodatin (DPF) pienhiukkasten sekä häkä- ja hiilivetypäästöjen puhdistamiseksi. Järjestelmä on suunniteltu, testattu ja toimivaksi todettu Suomen kylmissä olosuhteissa, myös hidasvauhtisessa kaupunkiliikenteessä, missä pakokaasulämpötilat pysyvät matalina.

Raskaiden ajoneuvojen päästöluokkaa voidaan korottaa Proventian jälkiasenteisella NOxBUSTER® -järjestelmällä seuraavasti

 

Euro 5 / EEV → Euro 6NOxBUSTER® City DPF+SCR
Euro 4 → Euro 6NOxBUSTER® City DPF+SCR
Euro 4 → Euro 5NOxBUSTER® SCR
Euro 3 → Euro 5NOxBUSTER® DPF+SCR
Euro 2 → Euro 5NOxBUSTER® DPF+SCR
Euro 1 → Euro 4NOxBUSTER® DPF+SCR
 

NOxBUSTER® -järjestelmän edut

 • Busseihin, kuorma-autoihin ja työkoneisiin 70-450 kW
 • NOx – alenema yli 80 %, > 90 % (NOxBUSTER® City)
 • PM – alenema yli 90 % DPF-optiolla
 • Toimii kaikissa kohteissa luotettavasti itsenäisen annostelu- ja ohjausyksikkönsä ansiosta
 • Järjestelmä integroidaan kuhunkin ajoneuvoon tai koneeseen sopivaksi
 • Päivittää tieliikenteessä olevat Euro 3 -ajoneuvot Euro 5 -luokkaan ja Euro 4, 5 ja EEV Euro 6 -luokkaan päästöjen osalta
 • Kustannustehokas: noin 20 järjestelmää yhden uuden bussin hinnalla
 • VTT:n testaama järjestelmä
 • Optiona PROCARE™ Drive – typenoksidipäästöjen seurantalaite

Ota yhteyttä Oulun tai Liedon korjaamoiden työnjohtoon ja kysy lisää! Olemme tehneet pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmien asennuksia useita ja todellakin tiedämme, mitä teemme. Päivitä nyt ajoneuvosi päästöluokka edullisesti hankkimatta uutta ajoneuvokalustoa raskailla investoinneilla.

Voit katsoa myös lisätietoja Proventian verkkosivuilta

01.04.
Rema.germany -tuotteet Pekantista ja Raskassarja-ketjusta!

APS Germany GmbH on kehittänyt varaosia niin, että ne kestävät pidempään kuin alkuperäiset. Yrityksellä on kunnianhimoinen tavoite kehittää varaosia paremmaksi kuin ne alun perin olivat.

Esimerkiksi vaihtojarrusatuloiden uudet kovakromatut ohjaintapit takaavat huomattavasti paremman vastustuskyvyn sääolosuhteita vastaan. Jarrusatulan luisto-ominaisuudet säilyvät huomattavasti kauemmin. Jarrusatuloiden kestoa on parannettu potentiometrin suojakannen tuplatiivisteellä sekä männän suojakumien sekä liukutapin suojakumin kumiseos on vaihdettu paremmin kuumuutta kestävään silikoniseokseen. Voitelurasvat on korvattu paremmin pintapainetta sekä lämpöä kestävällä tuotteella.

Jarrusatulat testattiin suolatuilla teillä Tanskassa. Hampurissa tuhannessa bussissa ammattikuljettajat painoivat kenkänsä jarrupolkimelle ja antoivat palautetta. Jarrut toimivat. Liukutappi ei enää jäänyt jumiin kuten ennen.

Reman hiukkassuodattimet ovat OE-hyväksyttyjä, sertifikoituja hiukkassuodattimia, eli niillä ei ole vaikutusta auton voimassa olevaan takuuseen. 

Myös pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmästä, EGR:stä (Exhaust Gas Recirculation) tehtiin varmempi. Esimerkiksi muovinen takaiskuventtiili korvattiin metallisella. Jäähdytysputkiryhmän tuentaa parannettiin. EGR-jäähdytysmoduuli altistuu kuumalle ilmalle, mikä osaltaan johtuu siitä, että ilmanvaihto sen ympärillä ei toimi.

Kustannustehokkaampia kilometrejä

Korkeamman laadun vuoksi varaosa saattaa maksaa enemmän kuin alkuperäistä laatua vastaava osa, mutta APS:n insinöörit ovat laskeneet niiden tulevan pidemmän käyttöiän ansiosta edullisemmiksi. Lisäksi auto seisoo korjaamolla vähemmän aikaa.

Saat kaikki nämä laadukkaat tuotteet meiltä Pekantista sekä Raskassarja-ketjun jäsenliikkeistä kautta maan! 

24.03.
Pekantin perävaunukampanjalla voit voittaa riihikuivaa rahaa!

Kulunut talvi on syönyt teitä ja niillä liikkuvaa kalustoa erityisen paljon. Varmista, että kevät- ja kesäliikenne sujuu ilman kalliita remontteja tai pahimmassa tapauksessa turvallisuuden vaarantavia tilanteita.

Ennakoivalla huollolla saadaan kaluston käyttökustannuksissa esiintyvät korkeat kulupiikit vältettyä. Tämä tarkoittaa liiketoiminnassa hyvää ennustettavuutta ja yllättävien kulujen minimointia, sekä mielekkään työskentelyn toimivalla kalustolla.

Mieluummin hallittua ja tasaista kuin nollasta sataan yllättäen.

Pakko on hyvä mutta kallis motivaatio

Katsastuksen tarkoituksena on varmistaa kaluston turvallinen kunto. Kun sanomista löytyy, niin se on ”vain” yksittäinen vika kirjoitettuna. Ei analyysi vian rinnakkaisvaikutuksista muihin osiin, tai opastusta miten välttäisit jatkossa vastaavan. Yksittäisestä viasta seuraa, että korjauskustannuksia ja aikatauluja ei pysty ennakoimaan, ja liian usein vika on ketjuttanut vammaansa muihin osiin. Tilannereagointi onkin yksilöllinen juttu: kumpaa pitää pahempana asiana yllätyskorjauskulua vai kaluston yllätysajokieltoa.

Toivottavasti sinä et kuulu edellisiä yllätyksiä kokeneisiin. Jos korvat luimussa myönnät kuuluvasi, niin positiivista on se, että sinun ei tarvitse niitä enää kokea!

Resepti perävaunun yllättävien kulujen välttämiseksi

🛑 Tärkeätä tehdä kaksi kertaa vuodessa:

 • Silmämääräiset tarkastukset jarruille, jousitukselle, vetolaitteille, renkaille

🛑 Kerran vuodessa jarruille:

 • Dynamometritarkastus katsastuksessa tehtävän mittauksen lisäksi: ainoa luotettava tapa selvittää jarrujen toiminta ja välttyä isommilta ”katsastusremonteilta”.

🛑 Pyöränlaakereiden tarkastukset:

 • Laakerirasvat kannattaa uusia 1-2 vuoden välein, jolloin laakereiden kunto voidaan todeta luotettavasti.
 • Välys- ja äänitarkastus eivät takaa, että vältytään laakeri-, pyörännapa- tai akselivaurioilta. Tästä syystä katsastuksessa havaitaan yleensä ainoastaan jo vioittuneet laakerit.

🛑 Perävaunun suuntaus:

 • Kahden vuoden välein, tai aina kun akseleita tai sen kiinnitysrakenteita käytetään auki.
 • Suuntauksella varmistat kaluston hyvän kunnon ja säästät mm. renkaiden, polttoaineen ja vetolaitteiden ylläpitokuluissa.

🛑 Lisäksi:

 • Rasvaus, halvinta huoltoa!
 • Valojen toiminnan tarkastus.
 • Ilmajärjestelmän kondenssiveden tyhjennys.
 • Myös erilaisten päällirakenteiden huollot ja tarkastukset.

Ketterä palvelumme sisältää:

 • Huolloissa ilmenneiden vikojen korjaus heti huollon yhteydessä.
 • Laajasti varaosia heti hyllystä, myös päällirakenteisiin.
 • Huollon, korjauksen ja varaosien lisäksi myös pesut ja katsastukset.
 • Laajasti myös renkaita asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan, uusimpana mm. Nokian renkaat.
 • Pitkät aukioloajat, mutta lyhyet toimitusajat.

Klikkaa nappia ja nauti kesästä:

Miten voikin olla näin helppoa eritasoisten ongelmien välttäminen! Vain klikkaus alta ja huollamme perävaunusi, ennen kuin kalliit vaihtoehdot toteutuvat.

Kärry ländäri 3
Kärry ländäri 2
23.12.
Rauhallista joulua!

Joulutervehdysten sijasta yrityksemme tukee tänäkin vuonna Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämää Hyvä Joulumieli –kampanjaa.

 

 

23.09.
Syksy tulee, olethan valmis?

Syksy tulee taas, kuten joka ikinen vuosi tähän mennessä. Pyydämme Sinua nyt käymään läpi alla olevan tarkastuslistan ennen talven tuloa:

✔️ Onhan auton ja / tai perävaunun runko ehjä, eikä siinä ole ratkeamia?
✔️ Olethan tarkistanut vetolaitteesi kunnon?
✔️ Toimiihan ureajärjestelmä oikein?
✔️ Olethan tarkistanut, ettei kalusto vuoda öljyä tai muita nesteitä?
✔️ Olethan tarkistanut jarrujärjestelmän kunnon?
✔️ Olethan muistanut huolehtia lisälämmittimet, lohkolämmittimet jne. kuntoon tulevan talven varalle?
✔️ Olethan muistanut vaihtaa polttoainesuodattimen?
✔️ Onko paineilmajärjestelmän huolto tehty?
✔️ Olethan tarkistanut ajovalojen ja työvalojen kunnon ja toiminnan?
✔️ Onhan ajoneuvosi katsastettu ja siinä on “leimaa” jäljellä?
✔️ Onhan piirturi tarkastettu?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin “Kyllä”, hienoa! Hommat ovat hyvällä mallilla. 👍

Mikäli vastasit yhteenkin kysymykseen kieltävästi, suosittelemme lämpimästi yhteydenottoa lähimpään Pekantin toimipisteeseen.

Oulu 050 445 4005
Lieto 050 445 4006

Turvallisia ajokilometrejä!

02.08.
RASKASSARJA-SYYSKIERTUE OULUSSA 16.8.2019

Raskassarja-kiertue saapuu Ouluun perjantaina 16.8.2019! Päivän aikana pääset tutustumaan mm. huipputarjouksiin, Raskassarja-messukonttiin sekä Pekantin palvelu- ja tuotetarjontaan.

Lounasaikaan klo 10-14 tarjolla maittavaa lounasta!

TERVETULOA VERKOSTOITUMAAN!

 

 

01.07.
Olemme myös kesällä auki normaalisti

Pekant on avoinna myös kesäkuukausina arkisin klo 06.00 – 22.00 sekä lauantaisin 08.00 – 16.00. Palvelemme sekä Oulun että Liedon toimipisteissä sinua ja yhtiötäsi niin korjaamolla, kuin varaosissa.

Jäikö ilmastointilaitteen huolto keväällä tekemättä? Vielä ehdit huollattaa laitteen kuntoon ennen “kunnon” helteitä, jotka toivottavasti tulevat heinäkuun aikana.

Onko katsastuksen määräaika umpeutumassa? Ei mitään hätää, me hoidamme katsastukset avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse siirrellä yhdistelmää tai yksikköä konttorin ja korjaamon välillä. Me hoidamme palvelun alusta loppuun puolestasi!

Ota rohkeasti yhteyttä:

Oulu | 050 445 4005

Lieto | 050 445 4006

15.05.
PEKANT-päivä 2019!

PEKANT-päivä tulee jälleen torstaina 23.5.2019

 

Tervetuloa tutustumaan palveluumme, tuotteisiimme sekä yhteistyökumppaneiden järjestämiin tuote-esittelyihin.

Lounasaikaan klo 10-14 välisenä aikana tarjolla maittavaa lounasta, kahvipannu on luonnollisesti kuumana koko päivän!

Pekant Oy, Pikkukiventie 5, 90620 Oulu

Pekant Lieto Oy, Eteläkaari 2, 21420 Lieto

TERVETULOA!

Linkki tapahtuman facebook-sivulle

https://secure.adnxs.com/seg?add=14717726&t=1