Raskaan kaluston katsastus

Etsi tuotteita verkkokaupasta

Ma–Pe 06.00–22.00 I La 08.00–16.00

Ma–Pe 06.00–22.00 I La 08.00–16.00

Raskaan kaluston katsastuspalvelumme säästää aikaa ja vaivaa

Avaimet käteen -katsastuspalvelumme käsittää raskaan kaluston ja pakettiautojen katsastuksen. Tarvittaessa voimme huoltaa tai korjata kuorma-auton, perävaunun tai molemmat katsastuskuntoon ennakoivasti. Täyden palvelun hengessä voimme myös noutaa ja palauttaa kaluston asiakkaan osoittamaan paikkaan. Näin asiakkaanamme vältyt turhilta kaluston siirroilta toimipaikkanne, katsastuksen ja korjaamon välillä, sekä sitomasta henkilöstöä tuottamattomiin odotusaikoihin.

Jotta raskaan kaluston katsastus olisi asiakkaallemme mahdollisimman vaivatonta, yhteistyömme katsastusasemien kanssa mahdollistaa yhden laskutapahtuman raskaan kaluston katsastuspalvelumme kokonaisuudesta. Jos haluat, että raskaan kaluston ylläpito on kevyttä, niin ota yhteyttä!

Raskaan kaluston katsastuspalvelumme on myös positiivinen viesti kuskille

Käyttämällä katsastuspalveluitamme viestit myös henkilöstölle, että haluat eurosäästöjen lisäksi tehdä asiat ennakoivasti ja oikein. Kalustoasi käyttävä kuski tietää työkalunsa tilan ja mielikuva työnantajasta paranee, kun katsastustapahtuma on muutakin kuin kuskia kuulemattoman toive minimikriteereiden täyttymisestä. Henkilöstön tyytyväisyys, työturvallisuuden varmistaminen yhdessä lakipykälien noudattamisen kanssa, ovat pitkällä aikavälillä säästön lisäksi kilpailuetu rekrytoidessa ja laatujärjestelmiin nojaavan asiakkaan tilauksista kilpailtaessa.

Nopeaa ja vaivatonta – Me hoidamme raskaan kaluston katsastuksen sinun puolestasi!

Raskaan kaluston katsastuspalvelumme on nopea ja vaivaton tapa saada auton, perävaunun tai molempien lakisääteiset katsastukset, ja sitä ennakoivat huoltotoimenpiteet tehtyä. Kalustonne tarvitsee vain yhden tuonnin ja viennin toimipisteeseemme. Katsastuspalvelullamme pystyt maksimoimaan helppouden ja tekemään kaluston ylläpidossa kustannussäästöjä.

Ota yhteyttä:

OULU         LIETO
SALO
Etsi tuotteita verkkokaupasta

Avaimet käteen -katsastuspalvelumme hyödyt ovat kiistattomat:

 • * asiakas säästää aikaa ja vaivaa
 • * asiakkaan ei tarvitse itse liikuttaa kalustoa korjaamon ja katsastusaseman välillä
 • * mahdolliset ongelmatapaukset voidaan hoitaa välittömästi kuntoon, mikä tuo kustannuksiin säästöä
 • * jarrusovitukset, päästömittaukset, OBD-mittaukset, nopeudenrajoittimen tarkastus, piirturin tarkastus sekä tarvittavat huollot ja korjaukset voidaan tehdä ennen katsastusta Pekantin tiloissa
 • * tarvittaessa nouto / palautus asiakkaan osoittamaan paikkaan
 • * yksi laskutapahtuma koko tapahtumasta

 

Lue lisää nopeudenrajoittimen tarkastuksesta

Raskaan kaluston katsastusajat

Kokonaismassaltaan yli 3500 kg painava ajoneuvo on katsastettava viimeistään vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Tämän jälkeen raskaan kaluston katsastusajankohta määräytyy edellisen katsastuspäivämäärän mukaan, ei käyttöönottoajankohdan mukaan.
Yhteistyössä katsastusasemien kanssa tarjoamme asiakkaillemme raskaan kaluston sekä pakettiautojen katsastuspalvelun avaimet käteen -periaatteella yhtenä laskutapahtumana.

Voit jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella tai soittamalla korjaamoiden suoriin puhelinnumeroihin.

Korjaamomme ovat avoinna:

 • arkisin 06.00 – 22.00
 • lauantaisin 08.00 – 16.00

Katsastuspalvelun löydät kaikista Pekantin toimipisteistä

Jotta palvelumme olisi asiakkaallemme mahdollisimman vaivatonta, yhteistyömme katsastusasemien kanssa mahdollistaa yhden laskutapahtuman raskaan kaluston katsastuspalvelumme kokonaisuudesta. Jos haluat, että raskaan kaluston ylläpito on kevyttä, niin ota yhteyttä!

Määräaikaiskatsastusten ja jarrusovitusten lisäksi suoritamme raskaalle kalustolle ADR-, muutos-, maahantuonti-, ja rekisteröintikatsastuksia.

 

OULU

LIETO

SALO

Ota yhteyttä ja varaamme sinulle avaimet käteen -periaatteella katsastuksen raskaalle kalustollesi tai pakettiautolle!

 • Raskaan kaluston katsastusajat

 • Yhteyshenkilö(Pakollinen)
 • Ajoneuvo

 • Lisää ajoneuvon rekisterinumero/-numerot helpottaaksesi ja nopeuttaaksesi yhteydenoton käsittelyä.
 • Valitse toimipiste(Pakollinen)
 • Nimetön(Pakollinen)
 • Nimetön
 • Raskaan kaluston katsastusajankohdan määräytyminen

  Ajoneuvojen (poislukien O2-luokan perävaunut ja museoajoneuvot) katsastuspäivä määräytyy edellisen katsastuksen mukaan, eikä siis enää käyttöönottopäivän mukaan. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi. Seuraavan katsastuksen ajankohta kuitenkaan ei muutu, jos katsastus suoritetaan katsastusaikavälin päättymispäivänä tai sitä edeltävän 30 päivän aikana.

  Esim. 10-vuotiaan auton katsastusaikaväli on 4.6.–4.10.2021.

  Jos auto on hyväksytty katsastuksessa 4.9.–4.10.2021 välisenä aikana, sen katsastusajankohta säilyy ennallaan (seuraava katsastus on tehtävä 4.10.2022 mennessä).

  Jos auto on hyväksytty katsastuksessa 20.8.2021, sen seuraava katsastusajankohta siirtyy (seuraava katsastus on tehtävä 20.8.2022 mennessä).

   

   

  Ketä katsastusajan määräytyminen koskee?

  Katsastusaikavälin määräytyminen koskee yksityiskäytössä olevia henkilö- ja pakettiautoja sekä raskaita nelipyöriä (esimerkiksi mönkijät). Rullaava katsastusajankohdan määräytyminen koskee henkilö- ja pakettiautoja, raskaita nelipyöriä, kevyitä nelipyöriä (esim. mopoautoja) sekä raskaita ajoneuvoja. O2-luokan perävaunujen ja museoajoneuvojen katsastusaikaväli ja katsastusajankohta ovat kuten aiemmin ennen vuotta 2018 säädettyä ja muita ajoneuvoja koskevaa muutosta.

  Lähde: Liikenteen turvalisuusvirasto Trafi

  Pekantilla on raskaan kaluston korjaamo Oulussa ja Liedossa. Huollamme, korjaamme, katsastamme ja varustamme ajoneuvot pohjoisen olosuhteet tuntien!