Pekant Oy - raskaan kaluston korjaamo, varaosat ja katsastus.

Katsastuspalvelu

Katsastus


Määräaikaiskatsastusten ja jarrusovitusten lisäksi suoritamme raskaalle kalustolle ADR-, muutos-, maahantuonti-, ja rekisteröintikatsastuksia.

Kokonaismassaltaan yli 3500 kg painava ajoneuvo on katsastettava viimeistään vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Tämän jälkeen katsastus on suoritettava vuosittain.

Yhteistyössä katsastusasemien kanssa tarjoamme asiakkaillemme raskaan kaluston sekä pakettiautojen katsastuspalvelun avaimet käteen -periaatteella.

Avaimet käteen -periaatteen hyödyt ovat kiistattomat:

  • jarrusovitukset, päästömittaukset, OBD-mittaukset, nopeudenrajoittimen tarkastus, piirturin tarkastus sekä tarvittavat huollot ja korjaukset voidaan tehdä ennen katsastusta Pekantin tiloissa
  • mahdolliset ongelmatapaukset voidaan hoitaa välittömästi kuntoon
  • asiakkaan ei tarvitse itse liikuttaa kalustoa korjaamon ja katsastusaseman välillä
  • asiakas säästää aikaa ja vaivaa
  • yksi laskutapahtuma koko tapahtumasta
  • tarvittaessa nouto / palautus asiakkaan osoittamaan paikkaan

Voit jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella tai soittamalla korjaamoiden suoriin puhelinnumeroihin.

Korjaamomme ovat avoinna:

  • arkisin 06.00 – 22.00
  • lauantaisin 08.00 – 16.00

Uudet katsastusajat

Katsastuslainsäädännön uudistus harventaa yksityiskäytössä olevien henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uudet säännökset tulevat voimaan 20.5.2018.

 

Katsastusajankohtaa voi muuttaa

Jatkossa ajoneuvojen (poislukien O2-luokan perävaunut ja museoajoneuvot) katsastuspäivä määräytyy edellisen katsastuksen mukaan, eikä enää käyttöönottopäivän mukaan. Katsastusajankohtaa on helppo siirtää katsastuttamalla ajoneuvo siihen aikaan vuodesta, jolloin sen haluaa seuraavan kerran tuoda katsastettavaksi. Seuraavan katsastuksen ajankohta kuitenkaan ei muutu, jos katsastus suoritetaan katsastusaikavälin päättymispäivänä tai sitä edeltävän 30 päivän aikana. Esim. 10-vuotiaan auton katsastusaikaväli on 4.6.–4.10.2018.
  • Jos auto hyväksytään katsastuksessa 4.9.–4.10.2018 välisenä aikana, sen katsastusajankohta säilyy ennallaan (seuraava katsastus on tehtävä 4.10.2019 mennessä).
  • Jos auto hyväksytään katsastuksessa 20.8.2018, sen seuraava katsastusajankohta siirtyy (seuraava katsastus on tehtävä 20.8.2019 mennessä).

Ketä muutos koskee?

Katsastusaikavälin muutos koskee yksityiskäytössä olevia henkilö- ja pakettiautoja sekä raskaita nelipyöriä (esimerkiksi mönkijät). Rullaava katsastusajankohdan määräytyminen koskee henkilö- ja pakettiautoja, raskaita nelipyöriä, kevyitä nelipyöriä (esim. mopoautoja) sekä raskaita ajoneuvoja. O2-luokan perävaunujen ja museoajoneuvojen katsastusaikaväli ja katsastusajankohta säilyvät entisellään.

 
Katsastuspalvelun löydät molemmista Pekantin toimipisteistä. Alta pääset navigoimaan Oulun ja Liedon osoitteisiin tai ottamalla yhteyttä toimipisteiden korjaamonumeroihin.

040 160 8949

Tämä numero ohjautuu suoraan Oulun korjaamon työnjohtoon, jota kautta voit varata itsellesi ajan katsastuspalveluun. Alla karttalinkki Oulun korjaamolle.

050 348 1199

Tämä numero ohjautuu suoraan Liedon korjaamon työnjohtoon, jota kautta voit varata itsellesi ajan katsastuspalveluun. Alla karttalinkki Liedon korjaamolle.

https://secure.adnxs.com/seg?add=14717726&t=1